Het Prinses Máxima Centrum

image prinsesmaximacentrum stichtingjuulHet Prinses Máxima Centrum in Utrecht is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. De medewerkers van het Prinses Máxima Centrum zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Kinderen met kanker en hun ouders kunnen hier vertrouwen op de beste mensen, zorg, kennis en onderzoek. In een veilige omgeving die de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleert.

 

In dit Centrum stellen de beste experts het kind, zijn/haar ontwikkeling en gezin centraal. Worden gedreven toptalenten opgeleid. En werken de slimste onderzoekers elke dag weer aan de verbetering van zorg en behandeling. Alleen zó kunnen zij ervoor zorgen dat in de toekomst minimaal negen van de tien kinderen op een zo goed mogelijke manier van kanker genezen. De concentratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau in één nationaal kinderoncologisch centrum schept optimale omstandigheden om de overlevingskansen zo snel als mogelijk te verhogen en de gezondheidsproblemen tijdens en na de behandeling te verkleinen.

 

Alle complexe zorg vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum, terwijl minder complexe onderdelen onder regie van het Centrum worden uitgevoerd in meebehandelende ziekenhuizen (shared care centra) verspreid over het land. Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland, zowel in Europa als wereldwijd, een belangrijke positie op het gebied van kinderoncologie. Het wordt het grootste centrum voor kinderkanker voor zowel zorg als research in Europa. Een positie die hen helpt de ambitie – meer dan 90 procent van alle kinderen met kanker genezen – waar te maken.

 

Voor meer informatie zie www.prinsesmaximacentrum.nl